Вкарала доклада с куп пропуски

Скандален доклад за продажбата на 10 дка общинска земя за 400 000 лв. внесе кметът на столичния район “Младост” Десислава Иванчева.

Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в “Младост” 4, е собственик на две недовършени сгради на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и дали ще има нови сгради върху терена. Кметицата не е направила конкурс и търг за земята. Освен това е пропуснала да представи скица на имота, становище на главния архитект на района, както и проверка дали разрешението за строеж не е изтекло.

По тези причини шефът на икономическата комисия на СОС Николай Стойнев върна доклада и поиска всички документи. Вместо да следва предизборните си обещания за запазване на зелените площи, Иванчева започна да разпродава терени, каза той.

“Предлаганата цена е в пъти по-ниска от пазарните и не бива да допускаме да бъде продадена за жълти стотинки”, коментира общинският съветник от РБ Стефан Марков. Според него 20 евро на квадратен метър е цена, която трудно се постига дори в околностите на столицата, още по-малко в самата София.