Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинение за данъчно престъпление срещу журналистката Соня Колтуклиева вчера. Тя не е платила данъци върху парите, които е получила от банкера Цветан Василев, потвърдиха източници от разследването пред "24 часа". Става въпрос за 30-40 хиляди лв. 

В КТБ е открит архив, където всяко плащане към политици, журналисти или спортисти е пазено, заедно с резолюцията на тогавашния председател на надзорния съвет Цветан Василев. Въпреки че формално не е имал изпълнителна власт, всяко плащане е ставало след негова санкция. Всички искания били пращани до секретарката му и собственоръчно Цветан Василев пишел резолюция. Такава резолюция е била открита и за Соня Колтуклиева и затова прокуратурата е отделила тази част от разследването и е била направена проверка дали тв журналистката е платила данъци върху тези пари.

Въпреки, че страничните дела около разследването "КТБ" се отделят в самостоятелни разследвания, материалите по тях остават и в главното дело, по което вчера бяха обвинени 18 души.