„Това е показна акция. Клубът ни съществува от 10 години на Слънчев бряг. До момента не сме имали нито един съставен акт. Фоновият шум в Слънчев бряг принципно е висок. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие.“ Това заяви пред Нова телевизия собственикът на клуб „Бедрум“ по повод посещението в морската дискотека от вицепремиера Валери Симеонов, пристигнал с полиция и наредил спиране на музиката.

„Заяви, че нямаме право да работим след 12 часа по наредба номер 1 на общината. Естествено, че имаме право и това ще бъде доказано в съда. Нашите юристи ще се заемат. Искаме да попитаме кой ще поеме отговорност, кой ще застане с лице и кой ще покрие загубите ни, защото те не са никак малко“, добави Веселин Борисов.
„Проблемът се корени в това, че компетентните органи трябваше да излязат през март или април, че политиката се променя и ще се търси тишина. Когато подписвахме договорите. А не, след като го направихме“, коментира Данаил Петков от клуб „Оксиджън“, в който беше арестуван известният диджей Станчо.

Елена Иванова, председател на съюза на собствениците, заяви: „Вече стана ясно, че в Слънчев бряг, ако не се случва нещо, това не е Слънчев бряг. Има два аспекта на проблема. Първо – това, че вътре в тези заведения са се забавлявали 2-3 хиляди души. И са избрали да бъдат тук. Тези хора са решили да похарчат парите си в България и в подкрепа на българската икономика. А сега ще ги изгонят. Второ - държавното управление е крайно време да приритизира проблемите. На първо място е инфраструктурата, включително тази в Слънчев бряг, а и пътят Бургас – Слънчев бряг.“