“Ей Джи кепитъл” е на път да придобие изцяло “Полиграфия офис център” АД - фирмата, която притежава едноименната офис сграда на булевард “Цариградско шосе”. Това става ясно от уведомление, което “Ей Джи кепитъл” са изпратили до Комисията за защита на конкуренцията. С него се иска регулаторът да се произнесе за предстоящата концентрация.

От “Ей Джи кепитъл” казаха, че става въпрос за придобиване на пълен контрол върху дружеството, след като един от съдружниците в него - британският гражданин Реймънд Джон Терафранка, е решил да продаде дела си. Той притежава миноритарен дял, мажоритарен собственик на дружеството е “Ей Джи Кепитъл”.

“Полиграфия офис център” притежава две от сградите в комплекса на булевард “Цариградско шосе”, които бяха изградени преди десетина години, както и новострояща се сграда в същото каре, която също ще бъде офис сграда.

В собствеността не влиза сградата, чиято фасада гледа към булеварда. Тази част от построения през 1954 година Полиграфически комбинат “Димитър Благоев” от 2014 г. е собственост на друго дружество.

КЗК вече е установила, че придобиващото и придобиваното дружество не участват на един и същи продуктов пазар, тъй като “Ей Джи кепитъл” работи в областта на инвестициите в недвижими имоти, а “Полиграфия офис център” отдава под наем само собствената си сграда.

Поради това сделката няма да окаже въздействие върху пазара, пишат от КЗК. Въпреки това до 7 дни от датата на публикуването на съобщението - 12 септември 2017 г., трети заинтересовани лица могат да предоставят свои становища за готвената сделка.