Вече може да се подават заявки за участие в десетото издание на най-престижните рекламни награди - “Ефи България” (EFFIE), които са за ефективност на маркетинговите комуникации.

Effie Awards e международен стандарт за ефективност, присъждан в 49 страни. У нас конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). В него могат да участват агенции и рекламодатели с реклами и рекламни кампании, създадени и реализирани у нас от 1 януари 2016 г. до 30 септември 2017 г. във всяка от следните пет категории: “Стоки”, “Услуги”, “Промоции”, “Корпоративни комуникации” и “Социална, медийна, политическа”. Крайният срок е 24 октомври.

За първи път тази година ще има еднодневен уъркшоп “Как се пише заявка, която доказва ефективността на една кампания”, който ще обучи участниците в правилата на “Ефи”. Той ще се състои на 27 септември. Лектори ще бъдат Димитър Стаматов, маркетинг мениджър в “JTI България”, Желез Атанасов, директор стратегическо планиране в Noble Graphics, Юлиан Добрев - създател и директор изследвания в BluePo!nt (агенция за маркетингови консултации и изследвания). Всеки участник ще получи издание с практически съвети за съставянето на заявката.

Победителите в десетото издание на "EFFIE България" ще бъдат обявени на официална церемония на 22 ноември 2017 г.