“Етикет за всеки ден и за бизнеса” от Йордан Кожухаров (изд. “Труд”) е прекрасен и незаменим наръчник.

Междучовешкото общуване като форма на проява на личностното и общественото развитие е претърпяло в продължение на столетия различни правила, предписания, закони, забрани.

С тяхна помощ се въздейства върху човека и обществото и те насочват дейностите в русло, запазващо целостта и благополучието. Правилата са резултат на междуличностни и социални договорености, поради което разрешават едни и забраняват други действия.

От “Етикет за всеки ден и за бизнеса” научаваме кое е точното облекло на точното място, какво са добри обноски, как да откликнем на определен жест или поздрав.

Този великолепен учител предлага изпитани съвети как да се държим не само по време на бизнес срещи, но и във всекидневието си.

Авторът пише как да поздравяваме при първа среща, какви са правилата на съвременното бизнес общуване, как да се държим културно на маса, на бизнес среща, на парти и на гости у делови партньор.

Освен това научаваме как да напишем сполучлива автобиография и мотивационно писмо, какво да облечем при делови повод или в офиса.

Ценни са напътствията също как да се справим успешно с устната и писмена бизнес комуникация, както и кои са характерните особености на най-често посещаваните делово страни.