Пенсионери припадат на 5-часови опашки

Жители на гръцката столица чакаха по 5 часа за електронен билет в атинското метро, а пенсионери припадаха на опашките вчера, съобщи в. “Български новини”.

Причината за всичко това е, че от 1 ноември електронният билет става единственото средство за пътуване в обществения транспорт в Атина.

Това доведе до абсолютен хаос в гари и метростанции за издаване на електронен билет в сряда.

Чакането варираше от 3 до 5 часа и доведе до припадъци на възрастни хора, които не можеха да чакат часове наред, съобщава вестникът на българите в Гърция.

Тъй като хартиените билети вече не важат, всеки пътуващ в гръцката столица трябва да си извади електронен билет за 4,5 евро за деня или да даде 7 евро за 5 пътувания.

Преди дни заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта на Гърция Никос Мавраганис съобщи, че до 5 ноември е удължен срокът за желаещите да сменят октомврийските си карти, а до 10 ноември е удължен срокът за издаване на онлайн карти. Министърът увери, че инвалиди, безработни и други категории граждани ще ползват отделна врата за качване, докато получат новите си карти.

Междувременно гърците ги чака ново неудобство поради тричасовата стачка, която служителите на метрото обявиха за четвъртък в Атина.

Влаковете ще бъдат спирани от 21 ч вечерта до края на смяната, тъй като електротехническата асоциация се противопоставя срещу “тактиката на администрацията по отношение на признаването на осигурителните вноски за категорията тежки и нездравословни професии”.