Най-добрите постижения в Географските информационни системи (ГИС) в България бяха отличени на специална церемония в София. Наградите бяха дадени в рамките на провеждащия се у нас Световен ден на ГИС и се дават за реализирани стратегически постижения. Специален гост на събитието бе Омар Бадур - програмен ръководител климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация.

МВР получи приз за изградената система за управление на миграционните потоци, а наградата бе връчена от Румяна Бъчварова - началник на кабинета на премиера. 

Изпълнителната агенция по околна среда бе отличена за въвеждането на иновативни ГИС технолгоии в България за нуждите на биологичното разнообразие. Награда бе дадена от Омар Бадур.

Държавно предприятие "Пристанища инфраструктура" взе специалната международна нагарада за постижения в ГИС.

За стратегическа визия при прилагането на световно утвърдени ГИС решения при управление на инфраструктурата награда отиде при ВиК-Варна.

Компанията "УорлиПарсънс нюклиър сървисис" взе приз за развитието и прилигането на съвременни ГИС решения.

За За прилагането на научен подход и най-съвременни ГИС решения при проучването и анализа на подземните водни тела наградата отиде при Геологическия институт на БАН.

Отличение за използването на ГИС решения бяха наградени на изискана церемония в София
Отличение за използването на ГИС решения бяха наградени на изискана церемония в София