Сексът не фигурира в плановете за уикенда след Черния петък за част от отдадените на шопинг страсти потребители, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на британско проучване.

Въпреки че по традиция хладните вечери подтикват жителите на Острова към креватни приключения, този уикенд прави изключение. Вместо на секс, двойките във Великобритания се отдават на изгодно пазаруване, предава БТА.

Проучване на онлайн търговците Blinds-2go, обхванало 2000 души, показва, че 28 процента от тях ще продължат да дебнат примамливи сделки през уикенда, вместо да се занимават със секс.

Като основни причини за сексуалното въздържание част от анкетираните изтъкват умората от Черния петък, докато други споделят, че отрано се впускат в търсене на изгодни оферти.

Секс терапевтката Луиз Мазанти обяснява, че липсата на интимност покрай подобни мащабни събития не е необичайна. "Покрай Черния петък настъпва осезаемо вълнение, което измества интересите на двойките. Това обаче не означава непременно, че те трябва да потискат сексуалните си желания. Веднъж удовлетворени от изгодните покупки, партньорите могат да обърнат внимание един на друг", казва специалистката.