По-важно е, че БДЖ е спасена от фалит, отколкото всичките заяждания през последните месеци към дружеството. Това каза Владимир Владимиров, изпълнителен директор на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД по време на брифинг, предаде „Фокус“.

„Ние продължаваме по начертания от нас дългосрочен стратегически план. Предстои закупуване на нов подвижен състав. Всичко по предстоящата процедура, по поръчката е готово", каза Владимиров и добави, че е уточнено как ще изглеждат влаковете. „До 15 април това ще бъде внесено от министерство на транспорта“, заяви изпълнителният директор и поясни, че след това се тръгва към стартиране на процедурата.

Владимиров допълни, че това се прави, за да може в края на мандата на правителството да има нови мотрисни влакове, които да се движат с по-високи скорости в съответствие с рехабилитацията на релсите. „Ние с увереност вървим по пътя, който е начертан, въпреки всички заяждания от всички страни. За мен голямото съжаление е, че на БДЖ се гледа като политика, а то е едно търговско дружество, което трябва да бъде оставено да работи при нормални условия, за да се развива наистина като търговско дружество, а не да бъде част от политическите препирни и политическото злободневие“, допълни изпълнителният директор на „Холдинг - БДЖ“.