Веригата хипермаркети за дома и градината “Практикер” дари стоки за над 17 000 лв. за традиционната кампания на Столичната община за пролетно почистване на София. Над 300 артикула - пейки, инструменти, бои, градински пособия и материали за почистване, бяха предадени на Столичния инспекторат от наскоро отворилия обновен магазин на “Практикер” в “Люлин”.

Инициативата протича на два етапа. Първият е под надслов “Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал”, а вторият е “За по-чиста и зелена София”.

Инициативата на “Практикер” е подарък за софиянци във връзка с откриването на напълно обновения хипермаркет на веригата в столичния квартал “Люлин”. След по-малко от 5 месеца ремонт в края на март обектът отвори врати за своите клиенти в изцяло реконструирана и модернизирана сграда, разширена с повече от 3500 кв. м. Търговската зала е увеличена с близо 1000 кв. м, като е осигурена повече светлина, нова, по-функционална подредба и организация на продуктите, както и значително по-голям асортимент - над 50 хил. продукта на водещи световни и български производители. Общата площ на новия “Практикер” в “Люлин” е вече почти 12 000 кв. м, а за доброто обслужване и консултация на клиентите се грижат близо 100 обучени продавач-консултанти.

Обновеният “Практикер” в “Люлин” се намира близо до метространция “Сливница” и разполага с голям паркинг.