Със 142 против и 16 въздържали се Народното събрание прие окончателно, че КЕВР ще разрешава сделки на енергийни предприятия, които е лицензирала, когато те са за над 20 процента дялове или акции. 

Парламентът на 3 пъти гласува различно този текст. На първо четене и в енергийната комисия това предложение на Обединените патриоти беше прието. 

На второ четене този текст претърпя видоизменение, като КЕВР само трябваше да бъде уведомявана за такива сделки. 

В сряда при гласуването в зала този прословут параграф 23 отново предизвика вълнения и скандали. Обединените патриоти искаха връщането му в първоначалния му вид. Те бяха подкрепени от БСП. Дори се чуха заявления, че ГЕРБ и ДПС влизат в коалиция. Заради изтичане на работното време гласуването му беше отложено за четвъртък. 

Днес той бе приет със 142 гласа "За", а в отрицателен вот депутатът от ДПС Рамадан Аталай заяви, че се дава сигнал към инвеститорите, че без държавата у нас не може да се построи нищо и че дори по времето на Тодор Живков не е било така. 

При обосновката си за подкрепата на въпросния параграф Таско Ерменков заяви, че КЕВР има права върху дружествата, които е лицензирала, но тогава, когато те имат проблем и призова да има повече отговороност и комисията да бъде овластена да реагира превантивно.