Българската икономика ще се развива добре- за миналата година сме имали ръст от 3,6%, тази година очакваме да бъде около 4%. Безработицата е рекордно ниска, доходите растат. Така определи състоянието на икономиката пред БиТиВи икономическият министър Емил Караниколов. Той прогнозира, че може да се очаква още по-висок ръст на инвестиции, ако България влезе в чакалнята на еврозоната, защото ще се повиши доверието към нас, въпреки, че и в момента то било високо, заради икономическата и политическата стабилност. Според Караниколов няма никакви причини преди влизането в еврозоната да се отказваме от валутния борд, който пази лева ни стабилен. Караниколов не се нае да прогнозира какъв ще бъде отговорът на Брюксел.

Той увери още, че правителството взема всички мерки за опасните язовири- от ремонти и текуща поддръжка, до следене за нивата им преди интензивното снеготопене.

Министърът бе категоричен, че екипът „Борисов“ 3 бил отличен и нямало никакви сътресения в него. По повод посещението на Волен Сидеров в Крим, Караниколов, който е министър от квотата на Обединени Патриоти заяви, че всеки има право в лично качество и на собствени разноски да бъде, където реши. Що се отнася до самия Караниколов, той споделял общата позиция на кабинета.