Дистрибуторите на горива в автономната Мюсюлманско-хърватска федерация в Босна постигнаха споразумение с регионалното правителство за намаляване на цените на горивата, предаде Ройтерс, позовавайки се на министър. Това стана, след като шофьори блокираха на няколко пъти пътища в знак на протест срещу високите цени, предава БТА.

"Постигнахме консенсус да няма повече повишения на цените на горивата," каза Златан Вуйович, министър на търговията в правителството на федерацията, цитиран от агенция Фена. Той заяви това вчера след среща с дистрибутори на горива в южния град Мостар.

"Горивото ще бъде по-евтино в някои бензиностанции още от утре", каза Вуйович, като добави, че правителството и разпространителите на горива са се договорили за рационализация на операциите и по-ниски цени за дистрибуторите, което ще позволи цените на горивата да паднат.

Правителството на федерацията реши да предприеме тези действия след задръствания в пътното движение, които през последните дни разстроиха ежедневния ритъм на живот в няколко босненски града. Решението за понижаване на цените е разглеждано и като стимул преди общите избори през октомври, отбелязва агенцията.