Тридесет и два преместваеми обекта по плажовете на курорта "Слънчев бряг" са извън утвърдените схеми за преместваеми обекти и предстои да бъде подаден сигнал за тях до главния архитект на Община Несебър и министъра на туризма, заяви в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му спорните пет заведения в комплекса "Какао бийч" на южния плаж в "Слънчев бряг" са законни.

Това е показал докладът на Дирекцията за Национален и строителен контрол, предава БТА.

Министър Нанков добави, че има и няколко строежа, категоризирани като преместваеми обекти, които са незаконни и там ще бъдат предприети съответните действия. "Говорим за една алея, говорим за ограда до хотел "Империал", паркинг пред ресторант "Фригата". Това са незаконните строежи, които са регистрирани като преместваеми обекти. Убеден съм, че министър Симеонов също осъзнава това, тъй като предложенията, които е внесъл за промени в Закона за устройство на територията, са в тази насока - тези, а и не само тези заведения по нашето Черноморие да бъдат категоризирани не като преместваеми обекти и съответно да не бъдат изграждани, поставяни и т.н. Но предстои законодателят да реши ще приеме ли предложенията или не", добави Нанков.

Той заяви още, че тридесет процента е реалното физическо изпълнение на деветте километра от новия участък на автомагистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел "Боаза". "Предсрочно ще сме готови, не за две години както е по договор, а за година и шест-седем месеца. През следващите два месеца ще стартираме търговете за Ловеч - Плевен, готови сме с проектирането на 52 км", заяви министърът.

Николай Нанков връчи в Ловеч дипломите на 65-тия випуск зрелостници от Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф I".