Серия от предложения за реформи в областта на здравеопазването, социалното осигуряване и висшето образование предстои да отправят към компетентните държавни институции национално представителните работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР). Това съобщиха от Българската стопанска камара - ротационен председател на АОБР.

Предложенията са част от плана за дейността на АОБР през второто полугодие на 2018 г., одобрен на заседание, състояло се тази вечер. На заседанието е обсъдено текущото състояние на социалния диалог и мястото на работодателските организации в него. Освен това са били обсъдени и набелязани общи позиции по текущи проекти за нормативни промени, които предстои да бъдат оповестени допълнително.

Всички членове на АОБР са демонстрирали остра реакция срещу липсата на адекватна комуникация с Министерството на правосъдието относно заявеното още през м. април т. г. настоятелно искане за включване на представители на работодателските организации в работната група по създаването на "Единна входна точка" за подаване на годишни финансови отчети и статистика в машиночетим формат.