Пламен Русев е един от световните лидери, които формират съвременните хоризонти на предприемачеството и създават възможности за развитие на иновациите. Така entrepreneur.com - най-влиятелната световна медия за предприемачество, определя българския предприемач, инвеститор и основател на Webit. В материал, озаглавен “Човекът, който мести планини”, изданието отделя особено внимание на ролята на Русев в развитието на предприемаческата и иновационната среда в България и Централна и Източна Европа, както и за налагането на страната ни като инвестиционна дестинация.

Посочва се, че технологичното събитие Webit създава нови възможности, работни места, привлича инвестиции и свързва местните и световните екосистеми.

Според изданието редица от световните лидери, които са били в София за десета поредна година на Webit Festival Europe, определят събитието като най-добрата реклама, която една страна може да има, и най-добрата, която България е имала. Десетки милиарди долари и безкрайни възможности - това води след себе си всеки Webit, посочва entrepreneur.com.

Според сайта няколко държави в Европа в момента канят Webit да се премести от София. От Валенсия например предложили на Web Summit 170 млн. евро, ако събитието се провежда следващите 10 г. в испанския град.

От екипа на Webit все още няма коментар по въпроса.