Гръцкият печат днес и през уикенда коментира вероятността за предсрочни парламентарни избори още през февруари - март. Сред другите теми на вестниците е увеличаването на назначенията в държавната администрация и изобщо в бюджетния сектор, както и проблемите с недвижимата собственост заради натиска да отпадне защитата на основните жилища на нередовните кредитополучатели, а също и заради новата регистрация в имотния регистър, предава БТА.

За сценарии за извънредни парламентарни избори през март пише в неделното си издание атинският "Катимерини". Според изданието за подобни намерения говори ускоряването на процедурата по ревизия на конституцията на страната, както и начинът, по който премиерът Алексис Ципрас посреща неуспеха на споразумението, което постигна с главата на Гръцката църква архиепископ Йероним, но което беше отхвърлено от Светия синод. Също така вестникът коментира, че независимо от официалните цели за намаляване на заетите в бюджетния сектор, където на всеки трима-четирима служители, които се пенсионират, трябва да се прави по едно ново назначение, в действителност назначенията се увеличават, както и държавните разходи за заплати в сектора. През последните три години броят на постоянно и временно заетите в бюджетния сектор се е увеличил с почти 22 хиляди души. Докато през 2015 г. държавните разходи за заплати в бюджетния сектор са били 15,9 милиарда евро, през 2017 г. са се увеличили на 16,3 милиарда, а през 2018 г. са планирани на почти 17 милиарда, но вероятно ще достигнат до 17,9 милиарда заради плащанията със задна дата.

Гръцкият "Филелефтерос" пише, че сривът на популярността на управляващите партии води правителството до панически решения. Според вестника кабинетът вече е "изял" извънредния резерв на страната за назначения на "свои хора", като същевременно планира да прокара Преспанското споразумение с Република Македония през парламента веднага след коледните празници и да обяви след това предсрочни избори през февруари.

Икономическото издание "Нафтемборики" пише, че просрочените задължения към фиска вече надхвърлят гръцкия Брутен вътрешен продукт (БВП). Според вестника неизплатените задължения към данъчните и митническите служби, заедно с глобите и лихвите, вече са над 187,5 милиарда евро, докато към края на годината се очаква БВП на страната да достигне до 185,658 милиарда. Несъбираемите задължения към данъчните служби се оценяват на 25,3 милиарда евро.

"Ефимерида тон синдактон" пише за "политически щит за основното жилище". Изданието коментира натиска за отмяна на забраната за продажба на основното жилище до определена стойност на нередовните кредитополучатели, като съобщава, че посланието на правителството е, че защитата ще остане и след 1 януари, когато изтича действието на сегашния закон, и че се подготвя нова схема, която ще продължи защитата, но без да се разпростира и върху нередовните стратегически кредитополучатели, които в момента намират начин да се възползват от защитата.

"Имотният регистър "разрушава" къщи", е заглавието на първа страница на "Та неа". Гърция се ангажира да въведе в ред кадастралните карти и имотните регистри в рамките на задълженията си за периода след края на спасителните програми. Вестникът пише, че проблеми с вписването на недвижимостите в регистъра ще има един от всеки двама собственици. Според изданието има много "сиви зони" по отношение на документите за собственост, които трябва да бъдат подадени.