Над 9 млн. туристи сме имали през 2018 година. Над 7 млрд. лева са приходите за първите 11 месеца на миналата година. Това отчете министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференция на тема: „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“, предаде БГНЕС.

Официални гости на събитието са председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-кметът по финанси и транспорт в Столичната община Дончо Барбалов.

„Над 3 млн. българи са пренощували на територията на страната, като това е ръст с 2.6%“, поясни Ангелкова, която подчерта, че усилията на министерството през тази година ще бъдат насочени към насърчаването на пътуването в страната и опознаването на малко познатите места и региони.

„Идвам тук да подкрепя българския туризъм, защото е важно да развием туристическата индустрия още повече. За радост имаме над 9 млн. туристи, но е хубаво и българските граждани да опознаят малките населени места, за да може да се докоснат до природата, до културата и до тази наша България, която толкова малко познаваме понякога“, каза Цвета Караянчева.