Намира се в района на Лас Вегас и е строена в средата на миналия век в периода на Студената война. Всъщност става въпрос за бомбоубежище, изградено по времето на т.нар. Карибска криза (според руската терминология) или Кубинска ракетна криза (според американската).

По това време много американци започват да изграждат подземни убежища заради нарастващата заплаха от ядрена война. Това е периодът, когато е бумът в архитектурата на подобни съоръжения за обитаване, в който се ражда доста интересни идеи и реализации.

Според специалистите обаче един човек е надминал останалите в мечтата си да осигури защита за семейството си - Жирар Хендерсън, някогашният бос на Avon Cosmetics, който почина през 1983 г.

Той инвестира в строежа на невероятен подземен дом, който няма нищо общо с класическите бомбоубежища от бетон и със склад за храна и вода. Къщата на Хендерсън се намира на 26 метра под земята на терен с площ от 1384 кв. м и разполага с 4 спални. Всичко в дома и двора е реално - кухня, бани, басейн, барбекю, сауна, игрална зала и т.н. Декорът в двора е направен така, че да създава илюзията, че човек пребивава на повърхността и сред природата.

Необичайният дом разполага с последните технологии що се отнася до осигуряване на свеж въздух, производство на енергия, пречистване на вода. Всички тези системи са подменяни през годините след построяването на подземния оазис. Сега имотът е на пазара и исканата сума е 18 милиона долара.