Това е 5-тото удължаване на срока

Преди 10 дни парламента прие законодателни промени, за да има повече кандидати 

Отново удължиха срока за подаване на оферти за концесията на летище София. Това съобщиха от Министерството на транспорта.

Ресорният министър Росен Желязков е одобрил удъжлването на срока до 11 април. Досега той беше до 3 април. Това е 5-тото поред удължаване на срока. От министерството посочват, че офертите ще бъдат отворени още същия ден.

Транспортното ведомство съобщават, че днес обявлението за поправка е изпратено за публикуване в „Официален вестник“ на Европейския съюз.

Средата на месеца парламента прие окончателно промени в Закона за концесиите, като целта е да се привлекат повече кандидати за столичното летище. С измененията спорове по концесии ще могат да се решават и чрез арбитраж за обекти с активи над 5 186 000 евро. 

"Промяната в срока на подаване на заявления и оферти e свързана с изменения в Документацията за концесията. Сред основните промени е включването на Декларация за произход на средствата по чл. 66, ал. 2 от Закона за мерките срещу изпирането на пари. Правилникът за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари, беше публикуван в ДВ, бр. 3 от 2019 г.", посочват от министерството.