"Бъдещето на Европа е цифрово, затова приоритет за нас са защита на личните данни. Европейският подход, който ще отстояваме има за център човекът". С тези думи евродепутатът Мария Габриел даде старт на представянето на платформата на ГЕРБ за предстоящите евроизборите.

По думите й цифровите умения стоят най-високо в дневни ред на партията, защото надд 90% от работните места скоро ще изискват цифрови умения, а над 40% от хората нямат такива.

Сред приоритетите на партията в новия европарлмент ще бъдат премахване на фалшиви акаунти, обучения за безопасност онлайн, както в училище, така и в бизнеса, да се подобри достъпът до интернет в селски и отдалечени райони, безплатен безжичен интернет навсякъде в страните от ЕС за по-лесна свързаност на бизнеса и хората, както и създаване на Европейски център за киберсигурнсот.

"Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов отвориха нова страница в отношенията ни със Западните Балкани. Ще работим за намаляване на цените на роуминга в тези страни", каза още Габриел, която оглави и листата на ГЕРБ за предстоящите избори.