С официална церемония по първа копка на 31 юли 2019 г. бе дадено начало на строителството на Kасов център на Българската народна банка (БНБ) в Пловдив. Новият Kасов център се изгражда на територията на жилищен район „Тракия“ в града, като целта е да се постигне високо качество, сигурност и ефективност на касовите операции на територията на Южна България и в частност – област Пловдив.

Обектът се финансира изцяло от БНБ, за изпълнението му е избрано ДЗЗД „ Тракия БНБ“ , с участници „Калистратов груп“ ООД и „Геострой“ АД, едни от водещите компании в строителния бранш в страната.

Специални гости на събитието бяха управителят на БНБ г-н Димитър Радев и подуправителят г-н Калин Христов, кметът на община Пловдив инж. Иван Тотев и на жилищен район „Тракия“ г-н Костадин Димитров, Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений, Обединение „Тракия БНБ“ с представител инж. Нина Стоянова, инж. Павел Калистратов, управители на „Калистратов груп“ ООД и д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на „Геострой“ АД, както и други официални лица.

„Касовото обслужване с банкноти и монети е специална дейност, тя предявява много високи изисквания. Аз съм убеден, че нашият Kасов център ще отговори на най-високите международни изисквания. Гаранцията за това е както в проекта, така и в качеството на строителите.“ каза на официалната церемония г-н Димитър Радев, управител на БНБ. Той благодари на всички, които имат заслуги за проекта.

Очаква се новият Kасов център на БНБ в Пловдив да бъде пуснат в експлоатация до края на 2020 г.