Завления за обезщетения от кипърския застраховател “Олимпик” ще се приемат до 27 септември. Срокът е 35 дни, считано от 23 август, когато излезе официалното решение за ликвидация на дружеството, което остави близо 200 хил. у нас без задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. Това става ясно от допълнителни упътвания за кредиторите, публикувани от Службата за контрол върху застрахователните компании на Република Кипър.

“Задължително изискване, за да бъде включен човек към списъка с кредиторите, е да попълни формуляр, който ще открие на сайта на “Олимпик”, да го завери при нотариус и да го изпрати”. Това заяви представител на застрахователя пред “24 часа”.

От “Олимпик” подчертаха, че ако преди са входирани претенции, документи няма да бъдат изисквани отново.

Ако има промяна в банковата сметка или са се появили нови доказателства за претенциите, те трябва също да се изпратят.

От “Олимпик” обясниха, че дори ако срокът 27 септември за претенции не се спази, може да бъде подадена молба и да бъде удължен, но при основателна причина.

Претенциите могат да бъдат изпратени по пощата или да се предадат лично в офисите на компанията в София.

Представителят на застрахователя уточни, че всеки ден получават документи. И призова, ако клиенти на компанията имат някакви затруднения, да се обаждат на посочените на сайта телефони или по мейл.