"Черният петък" в повечето големи търговски обекти в страната продължава и днес. Повечето магазините са обявили намаленията си до неделя включително.

И днес пазаруването продължава,тъй като в повечето магазини намаления ще има до неделя включително.За сигурността на хората се грижат дежурни екипи от полицията, както и охраната на търговските обекти. Най-много се купува техника, дрехи, обувки, бижута, предава БНТ.

Забързани хора с пълни торби - така изглеждат големите търговски обекти тези дни. Причината - кампанията "Черен петък". Изкушенията на намаленията обаче крият и рискове-предупреждават от Комисията за защита на потребителите. И съветват да се пазарува рационално, а не емоционално.

Намаленията на различните стоки варират от 20 до 50 -60 процента.

За да не помрачите удоволствието от изгодното пазаруване обаче, трябва да отваряте очите си на четири за джебчии - съветват от търговските центрове.

Екипи от Комисията за защита на потребителите ще дежурят в големите търговски обекти по време на разпродажбите.Санкциите за констатирани нарушения варират от 500 до 3000 лева. При установена нелоялна търговска практика глобата може да достигне 30 000 лева.