Работещи в Българската агенция по безопасност на храните искат необходимите средства за разходи по бюджета на БАБХ за 2020 г. да бъдат в размер на 105 млн. лева, като настояват тези средства да са целево заделени изключително за гарантиране безопасността на храната на българите. Това посочват в декларация, разпространена от пресцентъра на КТ "Подкрепа".

Те са се събрали на протест на площад "Независимост". Протестният митинг се организира от Национална федерация "Земеделие и горско стопанство" към "Подкрепа".

"Ние - работещите в Българска агенция по безопасност на храните, за пореден път настояваме най-после да бъде решен въпросът с цикличното недофинансиране на бюджета на БАБХ, което съществува от нейното създаване до момента. Напомняме, че прословутата реформа в сектора се състоеше в прехвърляне на безброй отговорности на Агенцията, без те да бъдат придружени със съответно финансиране, което да може да гарантира реалното изпълнение на задълженията! ", се заявява в декларацията на протестиращите до народните представители и до министър-председателя.