Близо 18 млн. лева са вложени в ремонта на пътя, изпълнител е обединение между “Джи Пи Груп” и “Контратас Инглесиас”.

Завърши ремонтът на над 26 км от второкласния път Момчилград - Крумовград - Ивайловград, съобщиха от пътната агенция. Той осигурява удобна връзка на големия брой туристи, пътуващи към Гърция. Инвестицията е на стойност близо 18 млн. лева. Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Обновеното трасе преминава основно през четири населени места - Крумовград и селата Полковник Желязово, Рогач и Пелин. На целия участък е положена нова асфалтобетонова настилка, а в Крумовград е извършена пълна реконструкция на платното. Поставени са нови бордюри, отводнителни улеи и облицовани окопи, който ще подобрят отводняването в ремонтираната отсечка.

Построени са пет нови водостоци, а всички стари са почистени и удължени. Поставени са и нови мантинели, пътни знаци и маркировка . Изградена е стоманобетонова укрепителна стена с дължина 46 метра в района на 41-и километър. Скатът зад стената е укрепен с геомрежа и хумус. Изпълнител на проекта е Обединение “Път II-59”. В него водеща компания е “Джи Пи Груп”, участва и “Контратас Инглесиас”.

Ремонтираната отсечка е част от международното трасе Кърджали - Кипринос и е значима както за регионалния, така и за международния туризъм. Вече са оправени 18 км в участъка от Момчилград до с. Карамфил.