ОББ е получила награда от авторитетното издание Global Finance за най-добра банка в областта на търговското финансиране в България. Призът се връчва на ОББ за втора поредна година, а класацияга се прави сред 97 страни по света.

Класацията на Global Finance се прави според обективни и субективни критерии. Обективните са обем на трансакциите, обхват на глобалното покритие, доходност, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновации и други. Субективните включват мнението на анализатори, рейтингови агенции, мениджъри, технологични експерти, клиенти и контрагенти от индустрията.

„За мен е чест, че за втора поредна година печелим първото място за България в проучването на Global Finance. Наградата е доказателство за устойчивата ни ангажираност да удовлетворяваме максимално нуждите на клиентите ни в международното им бизнес развитие", коментира Петър Андронов - главен изпълнителен директор на ОББ. По думите му това е и ангажимент банката да продължи да подобрява и надгражда продуктите и услугите си и да запази лидерската си позиция.