Юлия Клокнер е пожелала да дойде в България, за да разговаря лично с бранша относно новата Обща селскостопанска политика

В първия ден на най-голямото в света изложение за храни и земеделие “Зелена седмица” в Берлин българският щанд посреща гост на високо ниво. Федералният министър на земеделието и храните на Германия Юлия Клокнер избра да го посети при обиколката си след откриването. Тя бе посрещната с пита и народни танци.

Хареса и двете, като попита българският си колега Десислава Танева дали играе такива танци и получи положителен отговор.

Цедено кисело мляко, кашкавал, българско бяло саламурено сирене, олио от орехи, луканка, български конфитюр и розово масло получи Клокнер от земеделския министър Десислава Танева.

Германският агроминистър изглежда искрено се наслаждаваше на изпълнението на танцьорите от ансамбъл “Българе”, като се наложи от екипа й да я помолят да продължи обиколката си.

В дебата за Общата селскостопанска политика трябва да правим компромиси, се съгласиха двете министърки.

Държавите ни имат противоположни позиции относно националната преходна помощ и обвързаната подкрепа.

Самата Клокнер е изразила желание да дойде в България и лично да се срещне с бранша, с който да обсъдят бъдещата ОСП, стана ясно още на събитието.