Президентите на България и Албания и България Румен Радев и Илир Мета се съгласиха, че поощряването на проектите за Коридор 8 трябва да бъде в центъра на сътрудничеството на двете страни. Това стана ясно от информационния сайт Албениън дейли нюз.

Радев и Мета се срещнаха в Ерусалим, където са поканени на отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на концлагера Аушвиц и Деня за възпоменание на Холокоста.

По време на срещата Мета благодари на Радев за солидарността и съдействието на българските власти, оказано след катастрофалното земетресение в Албания на 26 ноември миналата година.

Мета изрази и увереност, че предстоящото посещение на българския президент в Тирана в близките седмици ще потвърди отличните отношения между двете страни и двата народа.

Албанският държавен глава каза, че е благодарен за подкрепата на България за европейската интеграция на Албания и вярва, че тя ще подкрепи започването на преговори на Албания с ЕС на срещата на върха на съюза в Загреб през май тази година.