Защо е важно да следим футболните прогнози за деня

  • 1
authorАвтор: .BG

Защо е важно да следим футболните прогнози за деня

Най-лесният отговор на въпроса е, че е важно, защото така се добива представа кои типстъри/сайтове какви прогнози дават, колко им е успеваемостта, дали се справят добре и дали си заслужава да им залагате мачовете в бъдеще. Това, обаче, далеч не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Когато само залагате някакви прогнози без да имате ясна цел и стратегия, едва ли ще постигнете сериозни успехи във времето.

Каква е ползата от следенето на футболните прогнози за деня

Първо трябва да решите какъв вид залози ви трябват. Дали ще са с по - високи коефициенти, с по-ниски, дали ще са фишове, или сингли? Дали ще се обърнете към сайтове/типстъри, които правят и анализи на своите прогнози, дали ще се обърнете към сайтове/типстъри, които дават прогнози за по - неизвестни отбори, или такива, които залагат на топ първенствата? Нищо от това за вас няма значение, стига да печелите? Дори само с това желание не е толкова просто да стигнете до правилното място.

Тази статия е, за да ви улесним, както и да ви спестим част от времето, в което ще преценявате накъде да се насочите. На практика имате два избора. Първият е да следите сайт за футболни прогнози, който си има цял екип за тази работа, другият е да следите сайт, група в телеграм или група във фейсбук, където има всякакви типстъри, които не са свързани с тези сайтове/групи, а просто там е полето им за изява.

Обикновено в групите в телеграм или в сайтовете има класации и статистики на успеваемостта и връщаемостта на инвестицията на тези типстъри. Ако има професионални типстъри в тези платформи, то те обикновено са платени.

В повечето случаи по-логичният избор е сайт, в който се пускат футболни прогнози от самия екип на сайта. Какви са позитивите от това?

• Много по-голяма мотивация;

• Отделяне на повече внимание на мачовете и детайлите в тях;

• Представяне на ясна стратегия и план.

По-голямата мотивация е логична, тъй като и наградата е много по-голяма в сравнение с индивидуални типстъри.

Хората от екипа, който прави прогнозите и работи за даден сайт, реално се ангажират професионално с това и имат възможност да отделят много повече време на мачовете, защото това им е работата. Индивидуалните типстъри се занимават с това като хоби.

Не може да разчитате просто да залагате на някакви прогнози от типстъри без да имате стратегия и план. Това не е добра идея дългосрочно. Спортните залози са си наука и самите прогнози са само малка част от тях. В професионалните сайтове, освен всичко друго, получавате разработени стратегии и пълно обяснение как да бъдат прилагани те.

Всички тези въпроси, които поставихме в първия абзац, намират своя отговор в много сайтове. Сега да отговорим и на главния въпрос, а именно каква е ползата в следенето на прогнозите за деня?

Ползата е, че можете за по - дълъг период от време да разберете успеваемостта на основните прогнози на анализаторите от сайта, като същевременно научите стила им на залагане, както и повече за самите отбори и състоянието им от анализите на прогнозите.

Знаете ли каква е разликата в това професионални типстъри да дават своите прогнози, и един човек, който си има собствен живот и грижи, а залозите са само минимална част от него, да дава неговите прогнози? Разликата е като това да наблюдавате мач от английската Висша лига и след това да наблюдавате мач на сборен отбор от квартала на местното игрище покрито с изкуствена трева.

Питате се защо? Защото експертите, които дават прогнози, правят тези прогнози на базата на десетки ключови фактори, черпят информация от сайтове и места, до които хората, които не са в сферата, нямат достъп. Професионалните типстъри имат огромен опит в залозите, изпробвали са десетки стратегии и са отделили много повече време в тази сфера. Те са напълно наясно и с психологиеската страна в залозите. Затова и в дългосрочен план те са на печалба за разлика от повечето хора.

Сега ако видите отново сравнението между двете, най - вероятно ще осъзнаете напълно какво имаме предвид. Важно е да се уточни, че един от множеството фактори, които са фундаментални за правенето на добри прогнози, е следенето на мачове изкъсо и всекидневно. Това няма как да се случи ако се занимавате с нещо друго.

Целта на следенето на мачовете е да се гледа реално как те се развиват, какви тактически прийоми са използвали треньорите на отборите, кои са най - добрите играчи на тимовете и как помагат по време на срещите, как играе дадения отбор у дома, как играе като гост, как играе срещу по - добрите тимове, как срещу по - слабите, по какъв начин най - често му идват головете и още хиляди подобни фактори, които няма как да се научат само от статистики, а с много гледане и анализиране на мачове.

Как можете да спестите време и пари в залозите

Има няколко сайта за футболни прогнози, които са изградили реноме като едни от сайтовете с най - добри прогнози в България. Няма понятие “сигурен мач”, но без съмнение прогнозите, които те дават са много по - сигурни от всичко, което ще намерите в социалните мрежи и в по - голямата част от малките български сайтове. Пишем малки, защото тук популярността, колкото и да звучи повърхностно, е ключова.

Експертите в правенето на прогнози ще ви спестят време, защото няма да е нужно да гледате, нито да следите мачовете от тиражите, освен ако сами не искате да го правите от любителска гледна точка. Няма да ви се наложи да “мислите” прогнозите, нито ще се налага да търсите правилни стратегии и да се чудите кой е най - точният от хилядите варианти да залагате правилно. Това го правят те, а вие просто ги следвате.

Спестявате и пари, защото няма да си губите средствата в залози направени чрез спекулативни, недобре обмислени или хаотични прогнози, а ще залагате само на топ прогнози или по - правилно написано - на много по - точни и аргументирани прогнози. В професионалните екипи, които отговарят за тях, комуникират със своите клиенти и им представят пълна яснота за това как се залага, каква сума се отделя и всичко, което е необходимо да се прави.

Не е нужно веднага да посягате към абонаментите, обаче. Всички реномирани сайтове предлагат безплатни прогнози, които можете да следите известно време и да залагате на тях. Така ще се запознаете само с някои от методите, които се прилагат от професионалистите.

Първоначален план за действие

Ще ви определим един стартов план за действие, който да ви служи като база в началото :

1. Следете футболни прогнози за деня в даден сайт.

2. Определете си бюджет за игра и залагайте определен процент от този бюджет всеки ден;

3. Определете си срок, в който ще залагате и съобразете бюджета да е достатъчен за залози през целия период, дори теоретично да губите;

4. Правете си статистика за две или четири седмици и вижте какъв е резултатът.

Ако залагате разумно и следвате стъпките, то най - вероятно ще излезете на печалба, освен ако прогнозите не са с лоша успеваемост. В такъв случай потърсете друг сайт. Ако нямате доверие, можете просто да си водите статистика, без да залагате. Не отнема повече от 3-4 минути на ден.

Ако сте на печалба, можете да си позволите с част от нея да се ориентирате и към останалите услуги, които предлага дадения сайт, а именно абонаментите, където ще имате възможност да черпите от цялата информация, всички прогнози, като и най - вероятно ще се запознаете с много иновативни стратегии.

Имайте предвид, че рядко типстърите в даден сайт попадат в лоши периоди, но и такива не са изключени. Става въпрос за периоди от по 1-2 месеца, това е много. В хазарта успехите никога не трябва да се приемат за даденост. Когато залагате, е важно винаги да си отделяте пари, които можете да си позволите да загубите без това да повлияе по никакъв начин на живота ви финансово. Най - вероятно това ви се струва клише, но е фундаментален фактор в света на залозите.

Най-четени

Орбан: Възстановителният план на ЕС е абсурд и перверзия

Орбан: Възстановителният план на ЕС е абсурд и перверзия

Предложението на Европейската комисия да насочи голяма част от възстановителния фонд на стойност 750 милиарда евро към относително по-богати страни е „абсурд и перверзия“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от европейската редакция на Politico. „Да се финансират богатите с парите на бедните не е добра идея“

"Шокирани сме": Какво става с шведската икономика?

"Шокирани сме": Какво става с шведската икономика?

Експертите в Швеция са шокирани: икономиката на страната потъва. Защо се стигна дотук, след като шведските власти се въздържаха от сериозни ограничения в хода на епидемията от коронавирус? На пръв поглед всичко изглежда съвсем нормално. Много по-нормално, отколкото в повечето други европейски страни, тъй като, както знаем

Черешите рекордно евтини, но от юли

Черешите рекордно евтини, но от юли

В момента са от 2,80 до 6 лв. Истински кюстендилски ще има най-рано към 10 юни Заради по-късно настъпилата пролет тази година черешите от Кюстендил ще позакъснеят. Обикновено масовото им бране почва около 10 юни, но вероятно ще закъснеят с около две седмици. В момента по пазарите в цялата страна се продават череши от Сливен и Стара Загора

Учени предупреждават: тръгнем ли по почивки - втора вълна от COVID-19

Учени предупреждават: тръгнем ли по почивки - втора вълна от COVID-19

Ако през лятото тръгнем по почивки и започнем отново да се събираме в барове и ресторанти, броят на новите зарази може да се повиши драстично. Рискът от втора вълна на епидемията нараства, предупреждават германски учени. Вече няколко поредни дни броят на новозаразените в Германия спада, а хората в страната жадуват за завръщане към нормалния начин

Националният борд по туризъм: Началото на туристическия сезон - около 15 юни

Националният борд по туризъм: Началото на туристическия сезон - около 15 юни

"Има всички предпоставки да бъде осъществен оптимистичният сценарий за старт на летния туристически сезон – около 15 юни." Това заяви Полина Карастоянова, директор на Националния борд по туризъм, предаде Нова тв. По думите ѝ има висока степен на готовност за добре организиран, но необичаен сезон

Българи напират за къмпинг в Гърция, палатките през 6 метра (Обзор)

Българи напират за къмпинг в Гърция, палатките през 6 метра (Обзор)

Цените по-ниски, но на островите без нощен живот Собственици на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни. Къмпингите отварят от 1 юни. Съгласно новите мерки палатките се разпъват на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на туристи, предаде БНР

Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-много финансови проблеми по време на пандемията от коронавирус, показва ново проучване сред гражданите на Европейския съюз, цитирано от БГНЕС. Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали най-малко проблеми по време на пандемията

Унищожават масиви с рози, няма кой да ги обере

Унищожават масиви с рози, няма кой да ги обере

Трудно се намират надничари за 70 стотинки на килограм Необрани масиви с маслодайна роза останаха в Пловдивския и Пазарджишкия регион. Реколтата е богата, но стопаните са отчаяни, тъй като изкупната цена падна на 1,50 за килограм. С левче отгоре е била миналата година. “Някои производители започнаха да унищожават част от насажденията си

Да учат медицина влизат само 
отличници, безработицата е почти нулева

Да учат медицина влизат само отличници, безработицата е почти нулева

Медиците са на първа линия в кризата с коронавируса. Новинарските емисии и репортажите от 3 месеца насам започват с разкази за тяхната работа, за техните големи или малки победи с невидимия враг. От различни точки от всички континенти се включват български медици. Около пандемията целият свят ръкопляска на лекари, медицински сестри и санитари

Аврамова: Водим разговори с превозвачите за промяна на обхвата на толсистемата

Аврамова: Водим разговори с превозвачите за промяна на обхвата на толсистемата

Коронавирусът не е спрял строителството в България. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде Нова тв. „Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти

Най-коментирани

Националният борд по туризъм: Началото на туристическия сезон - около 15 юни

Националният борд по туризъм: Началото на туристическия сезон - около 15 юни

"Има всички предпоставки да бъде осъществен оптимистичният сценарий за старт на летния туристически сезон – около 15 юни." Това заяви Полина Карастоянова, директор на Националния борд по туризъм, предаде Нова тв. По думите ѝ има висока степен на готовност за добре организиран, но необичаен сезон

Орбан: Възстановителният план на ЕС е абсурд и перверзия

Орбан: Възстановителният план на ЕС е абсурд и перверзия

Предложението на Европейската комисия да насочи голяма част от възстановителния фонд на стойност 750 милиарда евро към относително по-богати страни е „абсурд и перверзия“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от европейската редакция на Politico. „Да се финансират богатите с парите на бедните не е добра идея“

300 000 малки бизнеси, включително и кръчмите, ще купуват ток от борсата

300 000 малки бизнеси, включително и кръчмите, ще купуват ток от борсата

300 000 малки бизнеси, включително ресторанти, кафенета, шивачни, адвокатски кантори, ще купуват ток от свободния пазар от 1 октомври. Това ще стане, ако парламентът приеме промените в енергийния закон, който в петък внесоха председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов и група депутати

ЕС дава 33 млрд. евро на Румъния по плана за възстановяване на икономиката

ЕС дава 33 млрд. евро на Румъния по плана за възстановяване на икономиката

Румънският евродепутат Зигфрид Мурешан заяви, че Румъния ще получи 33 милиарда евро съгласно плана за възстановяване на икономиката на Европейския съюз, представен вчера от Европейската комисия, съобщава телевизия "Диджи 24". Мурешан изтъкна, че Румъния е един от основните бенефициенти на новия европейски инструмент

14-дневната карантина отпада от 1 юни

14-дневната карантина отпада от 1 юни

14-дневната карантина за всички влизащи у нас - и български и чуждестранни граждани, да отпадне от 1 юни. Тази идея обсъжда Националният оперативен щаб, като мярката ще бъде предложена скоро и на премиера Бойко Борисов. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг на щаба тази сутрин

Най-рано от август приспадат пари за газ и парно

Най-рано от август приспадат пари за газ и парно

След като “Булгаргаз” върне сумите, газовите компании и топлофикациите имат месец за пресмятане Най-рано през август хората, които са на газ и на парно, ще получат парите, които са надплатили, след като от 5 август миналата година природният газ поевтиня със задна дата с над 40%. Това стана възможно след споразумение между “Булгаргаз” и “Газпром”

Русия временно спира износа на горива

Русия временно спира износа на горива

Руското правителство реши временно да спре вноса на горива, за да гарантира енергийната сигурност и да стабилизира ситуацията на вътрешния пазар, предаде БГНЕС. Мярката ще бъде в сила до 1 октомври 2020 г., съгласно указ, подписан от министър-председателя Михаил Мишустин. Списъкът със забранени горива включва бензин за двигатели, дизел

Българи напират за къмпинг в Гърция, палатките през 6 метра (Обзор)

Българи напират за къмпинг в Гърция, палатките през 6 метра (Обзор)

Цените по-ниски, но на островите без нощен живот Собственици на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни. Къмпингите отварят от 1 юни. Съгласно новите мерки палатките се разпъват на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на туристи, предаде БНР

Учени предупреждават: тръгнем ли по почивки - втора вълна от COVID-19

Учени предупреждават: тръгнем ли по почивки - втора вълна от COVID-19

Ако през лятото тръгнем по почивки и започнем отново да се събираме в барове и ресторанти, броят на новите зарази може да се повиши драстично. Рискът от втора вълна на епидемията нараства, предупреждават германски учени. Вече няколко поредни дни броят на новозаразените в Германия спада, а хората в страната жадуват за завръщане към нормалния начин

Хиляди с новата безплатна карта от EasyPay - с нея зареждаш бързо пари, плащаш сметки, получаваш заплата или пенсия

Хиляди с новата безплатна карта от EasyPay - с нея зареждаш бързо пари, плащаш сметки, получаваш заплата или пенсия

Пластиката се издава за минути само срещу лична карта и е освободена от месечни такси за поддръжка Хиляди се възползваха от новата платежна карта на EasyPay, представена наскоро в националната мрежа на компанията в над 300 офиса в страната. Продуктът е подходящ за всеки, който полага грижи за своите средства и търси вариант за сигурното им

25 станаха морските плажове с безплатни чадъри и шезлонги за лято 2020

25 станаха морските плажове с безплатни чадъри и шезлонги за лято 2020

Вече 25 са плажовете по Българското Черноморие, които предлагат ползване на безплатни чадъри и шезлонги за активния летен сезон на 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. През последната седмица на месец май наемателите и концесионерите на морските плажове трябваше да изпратят в Министерството на туризма предложенията си

Проучване на ЕП: България е сред най-засегнатите финансово в ЕС

Проучване на ЕП: България е сред най-засегнатите финансово в ЕС

Българите сме сред най-пострадалите финансово нации в ЕС от COVID-пандемията, според проучване на Европейския парламент. Загуби на доходи, безработица и невъзможност за покриване на дългове са основните проблеми на хората по време и след пандемията в Европа, сочи проучването на ЕП. Привеждайки теорията в практика, у нас това се оказва точно така

Орбан: Възстановителният план на ЕС е абсурд и перверзия

Орбан: Възстановителният план на ЕС е абсурд и перверзия

Предложението на Европейската комисия да насочи голяма част от възстановителния фонд на стойност 750 милиарда евро към относително по-богати страни е „абсурд и перверзия“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от европейската редакция на Politico. „Да се финансират богатите с парите на бедните не е добра идея“

Аврамова: Водим разговори с превозвачите за промяна на обхвата на толсистемата

Аврамова: Водим разговори с превозвачите за промяна на обхвата на толсистемата

Коронавирусът не е спрял строителството в България. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде Нова тв. „Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти

Националният борд по туризъм: Началото на туристическия сезон - около 15 юни

Националният борд по туризъм: Началото на туристическия сезон - около 15 юни

"Има всички предпоставки да бъде осъществен оптимистичният сценарий за старт на летния туристически сезон – около 15 юни." Това заяви Полина Карастоянова, директор на Националния борд по туризъм, предаде Нова тв. По думите ѝ има висока степен на готовност за добре организиран, но необичаен сезон

Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Българите сред най-пострадалите финансово от пандемията в ЕС

Жителите на Унгария, България, Италия, Гърция и Испания са отчели най-много финансови проблеми по време на пандемията от коронавирус, показва ново проучване сред гражданите на Европейския съюз, цитирано от БГНЕС. Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците са изпитали най-малко проблеми по време на пандемията

"Стандарт енд Пуърс" потвърди ‘BBB’ рейтинга на България

"Стандарт енд Пуърс" потвърди ‘BBB’ рейтинга на България

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings( "Стандарт енд Пуърс") потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' и ревизира перспективата от положителна на стабилна, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. Ревизията отразява очакванията за значителното влошаване

Бюджетното салдо към април е положително в размер на 1 631,5 млн. лв.

Бюджетното салдо към април е положително в размер на 1 631,5 млн. лв.

Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма/ КФП/ на касова основа към април 2020 г. е положително в размер на 1 631,5 млн. лв., съобщава министерството на финансите. Положителното салдо се формира от превишение на приходите над разходите по националния бюджет в размер на 1 188,1 млн. лв. и по европейските средства в размер на 443,3 млн

Има споразумение между Брюксел и Берлин
за спасяването на "Луфтханза"

Има споразумение между Брюксел и Берлин за спасяването на "Луфтханза"

Преговарящите от германското правителство и авиокомпания Луфтханза са постигнали компромис с Европейския съюз по ключовите аспекти на многомилиардния спасителен план за германския авиопревозвач, предаде ДПА, цитирайки разпространено рано тази сутрин съобщение на германското правителство. Тази седмица ЕС и Берлин се договориха по дългоочаквания

Бюджетът на минус с 352,8 млн. лева за май

Бюджетът на минус с 352,8 млн. лева за май

Дефицит от 352,8 млн. лв. в бюджета очаква финансовото министерство за май. Според прогнозата обаче за петте месеца на годината ще има излишък от 1,28 млрд. лв. В сравнение със същия период на миналата година обаче той е намалял с 1,75 млрд. лв., което се дължи на свиване на приходите с 1,46 млрд. заради въведените ограничения заради коронавируса