Най-лесният отговор на въпроса е, че е важно, защото така се добива представа кои типстъри/сайтове какви прогнози дават, колко им е успеваемостта, дали се справят добре и дали си заслужава да им залагате мачовете в бъдеще. Това, обаче, далеч не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Когато само залагате някакви прогнози без да имате ясна цел и стратегия, едва ли ще постигнете сериозни успехи във времето.

Каква е ползата от следенето на футболните прогнози за деня

Първо трябва да решите какъв вид залози ви трябват. Дали ще са с по - високи коефициенти, с по-ниски, дали ще са фишове, или сингли? Дали ще се обърнете към сайтове/типстъри, които правят и анализи на своите прогнози, дали ще се обърнете към сайтове/типстъри, които дават прогнози за по - неизвестни отбори, или такива, които залагат на топ първенствата? Нищо от това за вас няма значение, стига да печелите? Дори само с това желание не е толкова просто да стигнете до правилното място.

Тази статия е, за да ви улесним, както и да ви спестим част от времето, в което ще преценявате накъде да се насочите. На практика имате два избора. Първият е да следите сайт за футболни прогнози, който си има цял екип за тази работа, другият е да следите сайт, група в телеграм или група във фейсбук, където има всякакви типстъри, които не са свързани с тези сайтове/групи, а просто там е полето им за изява.

Обикновено в групите в телеграм или в сайтовете има класации и статистики на успеваемостта и връщаемостта на инвестицията на тези типстъри. Ако има професионални типстъри в тези платформи, то те обикновено са платени.

В повечето случаи по-логичният избор е сайт, в който се пускат футболни прогнози от самия екип на сайта. Какви са позитивите от това?

• Много по-голяма мотивация;

• Отделяне на повече внимание на мачовете и детайлите в тях;

• Представяне на ясна стратегия и план.

По-голямата мотивация е логична, тъй като и наградата е много по-голяма в сравнение с индивидуални типстъри.

Хората от екипа, който прави прогнозите и работи за даден сайт, реално се ангажират професионално с това и имат възможност да отделят много повече време на мачовете, защото това им е работата. Индивидуалните типстъри се занимават с това като хоби.

Не може да разчитате просто да залагате на някакви прогнози от типстъри без да имате стратегия и план. Това не е добра идея дългосрочно. Спортните залози са си наука и самите прогнози са само малка част от тях. В професионалните сайтове, освен всичко друго, получавате разработени стратегии и пълно обяснение как да бъдат прилагани те.

Всички тези въпроси, които поставихме в първия абзац, намират своя отговор в много сайтове. Сега да отговорим и на главния въпрос, а именно каква е ползата в следенето на прогнозите за деня?

Ползата е, че можете за по - дълъг период от време да разберете успеваемостта на основните прогнози на анализаторите от сайта, като същевременно научите стила им на залагане, както и повече за самите отбори и състоянието им от анализите на прогнозите.

Знаете ли каква е разликата в това професионални типстъри да дават своите прогнози, и един човек, който си има собствен живот и грижи, а залозите са само минимална част от него, да дава неговите прогнози? Разликата е като това да наблюдавате мач от английската Висша лига и след това да наблюдавате мач на сборен отбор от квартала на местното игрище покрито с изкуствена трева.

Питате се защо? Защото експертите, които дават прогнози, правят тези прогнози на базата на десетки ключови фактори, черпят информация от сайтове и места, до които хората, които не са в сферата, нямат достъп. Професионалните типстъри имат огромен опит в залозите, изпробвали са десетки стратегии и са отделили много повече време в тази сфера. Те са напълно наясно и с психологиеската страна в залозите. Затова и в дългосрочен план те са на печалба за разлика от повечето хора.

Сега ако видите отново сравнението между двете, най - вероятно ще осъзнаете напълно какво имаме предвид. Важно е да се уточни, че един от множеството фактори, които са фундаментални за правенето на добри прогнози, е следенето на мачове изкъсо и всекидневно. Това няма как да се случи ако се занимавате с нещо друго.

Целта на следенето на мачовете е да се гледа реално как те се развиват, какви тактически прийоми са използвали треньорите на отборите, кои са най - добрите играчи на тимовете и как помагат по време на срещите, как играе дадения отбор у дома, как играе като гост, как играе срещу по - добрите тимове, как срещу по - слабите, по какъв начин най - често му идват головете и още хиляди подобни фактори, които няма как да се научат само от статистики, а с много гледане и анализиране на мачове.

Как можете да спестите време и пари в залозите

Има няколко сайта за футболни прогнози, които са изградили реноме като едни от сайтовете с най - добри прогнози в България. Няма понятие “сигурен мач”, но без съмнение прогнозите, които те дават са много по - сигурни от всичко, което ще намерите в социалните мрежи и в по - голямата част от малките български сайтове. Пишем малки, защото тук популярността, колкото и да звучи повърхностно, е ключова.

Експертите в правенето на прогнози ще ви спестят време, защото няма да е нужно да гледате, нито да следите мачовете от тиражите, освен ако сами не искате да го правите от любителска гледна точка. Няма да ви се наложи да “мислите” прогнозите, нито ще се налага да търсите правилни стратегии и да се чудите кой е най - точният от хилядите варианти да залагате правилно. Това го правят те, а вие просто ги следвате.

Спестявате и пари, защото няма да си губите средствата в залози направени чрез спекулативни, недобре обмислени или хаотични прогнози, а ще залагате само на топ прогнози или по - правилно написано - на много по - точни и аргументирани прогнози. В професионалните екипи, които отговарят за тях, комуникират със своите клиенти и им представят пълна яснота за това как се залага, каква сума се отделя и всичко, което е необходимо да се прави.

Не е нужно веднага да посягате към абонаментите, обаче. Всички реномирани сайтове предлагат безплатни прогнози, които можете да следите известно време и да залагате на тях. Така ще се запознаете само с някои от методите, които се прилагат от професионалистите.

Първоначален план за действие

Ще ви определим един стартов план за действие, който да ви служи като база в началото :

1. Следете футболни прогнози за деня в даден сайт.

2. Определете си бюджет за игра и залагайте определен процент от този бюджет всеки ден;

3. Определете си срок, в който ще залагате и съобразете бюджета да е достатъчен за залози през целия период, дори теоретично да губите;

4. Правете си статистика за две или четири седмици и вижте какъв е резултатът.

Ако залагате разумно и следвате стъпките, то най - вероятно ще излезете на печалба, освен ако прогнозите не са с лоша успеваемост. В такъв случай потърсете друг сайт. Ако нямате доверие, можете просто да си водите статистика, без да залагате. Не отнема повече от 3-4 минути на ден.

Ако сте на печалба, можете да си позволите с част от нея да се ориентирате и към останалите услуги, които предлага дадения сайт, а именно абонаментите, където ще имате възможност да черпите от цялата информация, всички прогнози, като и най - вероятно ще се запознаете с много иновативни стратегии.

Имайте предвид, че рядко типстърите в даден сайт попадат в лоши периоди, но и такива не са изключени. Става въпрос за периоди от по 1-2 месеца, това е много. В хазарта успехите никога не трябва да се приемат за даденост. Когато залагате, е важно винаги да си отделяте пари, които можете да си позволите да загубите без това да повлияе по никакъв начин на живота ви финансово. Най - вероятно това ви се струва клише, но е фундаментален фактор в света на залозите.