668 добруджанци декларираха доходите си за миналата година пред Националната агенция за приходите в Добрич от началото на данъчната кампания – съобщавават от местния фронтофис. 506 от тях са предпочели електронен път, като са подали формулярите си с електронен подпис или персонален идентификационен код, което представлява 76% от общо подадените годишни декларации.

Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31март.

От НАП-Добрич, напомнят, че чуждестранните физически лица, които през предходната година са получили доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа от източник в България, също трябва да ги декларират.

През 2019 г. в местния офис на приходната агенция са се регистрирали 892 чуждестранни физически лица. Сред регистриралите се чужденци най-много са гражданите на Украйна-507, от Молдова и Русия-72, от Великобритания - 12. В списъка на регистрираните в НАП-Добрич, чужденци има и 12 германци, 3-ма французи, а така също граждани от Филипини и Индия.