"Има и такива критични моменти. Проблемът на АПИ е липсата на комуникации с районите в София. Още от миналата година от Нови Искър поискаха да пътуват без винетки. Тогава премиерът каза, че общините, които искат това да стане да поддържат тези пътища и така ще стане. И Варна, Шумен, Белица, Челопеч и още няколко общини го направиха. Преговорите със София продължават. Подозирам и един друг елемент - чисто политически, което бе видно в Народното събрание", коментира скандала с винетките министър Петя Аврамова по Нова тв.

"Хората трябва да са спокойни, те имат няколко режима на работа. Могат само да броят колите, да са само за тол, или тол и винетка", допълни тя.

"Столична община показа картата с пътищата, които иска да се включат в споразумението с АПИ", допълни още министър Аврамова. "Всеки един участък ще има стойност за поддръжката, който ще бъде вписан. Северната тангента няма да бъде освободена от тол, а от винетка, защото там минава транзитен трафик", допълни министърът.
"Миналата година пратихме писма до 265 общини в България за този проблем. Има и републикански пътища, които минават през градовете и селата. За Благоевград има искане само за Благоевград, а не за университета", каза още Аврамова. "В Стара Загора няма проблем, там има алтернатива, а не да се преминава през околовръстния път", каза още тя.

"Трябва да се разбере, че трябва да има поддръжка на пътищата. И заради това се прави всичко", каза министър Аврамова.

"Има искания и отсечки да станат общински. И има положителни становище за това. Нали разбирате, че АПИ няма как да знае всички проблеми. Заради това кметовете трябваше да обяснят проблемите. Имаше искане един квартал на Шумен, който е далеч от града. Там кметът ще премести табелата след него", каза още Аврамов