Компанията с нови устройства, които поддържат 5G услуги

“Хуауей” предлага Quick Apps - иновативна форма на приложения за устройства, които поддържат 5G. Това стана ясно при представянето в понеделник на серия от нови продукти и възможностите на екосистемата на компанията.

Quick Apps не изискват инсталиране и използват минимално количество системна памет. Потребителите могат да кликнат на тези приложения и да се радват на бърза работа с тях и интерфейси, аналогично на традиционните приложения. Това е бързо растяща категория и в момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.

Освен върху създаването на нови компанията се фокусира и върху популярните вече в света приложения, за да състави качествена селекция, обогатяваща потребителското изживяване. За да защити потребителите от зловредни приложения, “Хуауей” има разработен пълен цикъл от мерки за сигурност, включително верификация на истинското име на разработчика, 4-стъпков процес на одобряване на приложението,

защита при

изтегляне и

инсталиране

Създаден е и превантивен механизъм за гарантиране на безопасната работа на приложението.

С 9 години опит в агрегирането и разработването на приложения AppGallery е един от топ 3 на магазините за приложения в света. Говорейки за бъдещето на AppGallery, Ричард Ю - изпълнителен директор на потребителското подразделение, отбеляза: “Вървейки напред, ние ще продължим да разширяваме нашата екосистема от приложения в AppGallery с надежда не само да създадем сигурна и надеждна платформа, но и да дадем по-голям избор на потребителите. Устойчивият успех на тази разгръщаща се екоситема ще остане един от най-високите ни приоритети.”

Компанията представи и няколко нови устройства. Mate Xs е вторият сгъваем телефон на “Хуауей”, но произведен от нови материали, което го прави много по-здрав. Усъвършенствани са и възможностите на мобилния изкуствен интелект и 5G, като

скоростта за

сваляне е с

88% по-бърза

Четворната Leica SuperSensing камера е съставена от 40 мегапиксела SuperSensing камера, 16 мегапиксела широкоъгълна камера, 8 мегапиксела телефото камера и сензор за 3D дълбочина и играе ролята едновременно на предна и задна камера.

Таблетът MatePad Pro 5G позволява работата на две устройства едновременно. Той може да се свързва с други смартфони и потребителите управляват и двете устройства от таблета. Функцията Multi-screen Collaboration позволява още drag-and-drop трансфер на файлове между смартфони и таблети. Потребителите могат да пишат на смартфона, използвайки клавиатурата на таблета. Освен това едновременно на екрана могат да се показват едновременно 3 приложения. Той е 10,8 инча широк, а дебелината му е само 7,2 мм. Предлага се с клавиатура и писалка, с която може да се рисува.

Показани бяха и нови модели лаптопи. MateBook X Pro се захранва от десето поколение Intel Core процесори. Новата MateBook D серия пък е ориентирана към по-младите потребители и предлага иновативно смартизживяване.

“Хуауей” представи и работата си по изграждането на Wi-Fi 6+. Новият рутер Wi-Fi AX3 го поддържа и осигурява скорост 3000 Mbps. Компанията има и ново устройство за достъп до широколентов интернет 5G CPE Pro 2, който работи с Wi-Fi 6.