Бившето военно летище в Узунджово става буферен паркинг за тировете на магистрала "Марица"

По четири пъти на ден се чуваме с премиера Бойко Борисов, целият транспортен бранш му е признателен.
Това обяви пред "24 часа" председателят на Камарата на автомобилните превозвачи Петко Ангелов от Пловдив. По думите му 3 важни неща е решил експресно министър-председателят.

Едно от тях била 50-километровата колона от тирове на магистрала "Марица" в посока Турция, която много скоро щяла да изчезне.

"Предложихме на Борисов бившето военно летище в Узунджово да стане буферен паркинг, където да чакат камионите вместо да задръстват магистралата, и той веднага прие. Здравният министър Кирил Ананиев коригира заповедта си, която налагаше пълна забрана за влизане в България, без значение шофьорът от каква националност е", посочи Ангелов.

След поправката сега български и турски водачи можели да влизат в страната. "Това означава, че бизнесът ни няма да умре", каза Ангелов.

И още една важна стъпка към облекчаване на превозвачите направил премиерът. "Всеки водач, който се прибираше от чужбина, трябваше да стои 14 дни под карантина, независимо, че не е болен. Това блокираше напълно работата ни. Сега ще може да пътува със служебна бележка от работодателя", посочи шефът на Камарата на автомобилните превозвачи. В момента министър-председателят се опитал да помогне българските камиони, които са блокирани на турската граница, да бъдат изкарани оттам.

"Впечатлени сме от разбирането, което проявява Борисов към нашия бранш в тези трудни за държавата дни. Чудим се как намира време да откликва и решава проблеми от различно естество", коментират превозвачи и от други сдружения.