Нови 100 000 лв. дарява УниКредит Булбанк, като парите отиват за подпомагане работата на лабораториите и купуване на тестове. Други 25 000 лева ще бъдат предоставени на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на кризисния щаб.

Преди това банката дари 100 000 на “Пирогов" за покриване на извънредните разходи на болницата.

“В тези предизвикателни времена заставаме зад нашите клиенти, служители, заинтересовани страни и общности. След като отговорихме на спешните нужди на най-голямата спешна болница в България, ние разширяваме подкрепата си и за лабораториите, които правят тестове. Вярваме, че това е правилното нещо, като се има предвид колективното предизвикателство, пред което сме изправени”, заяви Теодора Петкова - главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Даренията на УниКредит Булбанк следват усилията на групата “УниКредит” за справяне с пандемията COVID-19. В Италия банката дари над 2 млн. евро, в Германия купи два респираторни апарата и подкрепи със 100 хиляди евро купуване на защитни маски и дезинфектанти. В Румъния дари 160 хил. евро.