Министърът на икономиката Емил Караниколов подписа пет сертификата за инвестиции, проектите предвиждат вложения за 180,6 млн. лв. и разкриване на 2000 работни места.  

Четири от проектите са „България Ер Меинтенанс ” , „Леони България“, „Райсволф България“ и „Търговска лига – глобален аптечен център получават сертификат за инвестиция клас „А“, а проектът на „Агроден” сертификат за инвестиция клас „Б“.

Инвестиционният проект на „България Ер Меинтенанс” ЕАД е изграждане на база за поддръжка, обучение, логистика, складиране и съхраняване на товари, ремонт и поддържане на въздухоплавателни средства. Компанията планира инвестиция в размер на близо 135 млн. лв.

Международната компания в автомобилния сектор „Леони“, предвижда завод за производство на електронни и електрически части , кабелни снопове и устройства за автомобили в град Плевен. Инвестицията възлиза на близо 33 млн. лв., планирано е наемането на 1500 души.
Третият проект, който е сертифициран за инвестиция клас „А“ е на „Търговска лига - Глобален Аптечен Център“ АД за изграждане на разширение на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък“ в гр. Плевен. Проектът е на стойност над 10 млн. лв. и ще създаде 150 работни места.
Последният проект, издаден за инвестиция клас „А“ е на „Райсволф България“ АД. Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв., а проектът е свързан с разширение на дейността на дружеството и изграждане на ново архивохранилище в Индустриална зона Божурище. Компанията предлага услуги по обработка на данни, хостинг и други подобни услуги.
Сертификат за инвестиция клас „Б“ ще получи инвестиционният проект на „Агроден” ООД, гр. Пловдив - „Разширение на производство на лепила“ в с. Цалапица, община Родопи, обл. Пловдив. Инвестицията е за половин милион лева и ще съдздаде 10 работни места.