"Еър Канада" (Air Canada) обяви днес, че планира да наеме отново 16 500 служители, които бяха в техническа безработица заради кризата, предизвикана от разпространението на новия коронавирус. Компанията ще се възползва от програма за субсидиране на заплати на канадското правителство, информира Франс прес.

Канадският въздушен превозвач уволни временно на 30 март половината от общо 36 000-те си служители в Канада след свиване на дейността с над 90 на сто заради ограниченията за пътуване, въведени навсякъде по света.

На 1 април канадското правителство обяви нова спешна програма за субсидиране на заплатите, която да влезе в сила със задна дата от 15 март. Според тази програма канадската държава се ангажира да покрие 75 на сто от заплатите на служителите в компании, засегнати от коронавируса, до 6 юни, предава БТА.

Скоро канадският парламент трябва да се събере и да гласува закон, с който да влезе в сила програмата, насочена към компании, чиито приходи са спаднали с над 30 на сто, а в тази категория влиза и "Еър Канада".