Хотелите в Черна гора ще заработят от 18 май

Очаква се Гърция да отвори границите си до няколко седмици. Гости ще се приемат от средата на юни или през юли.

Правителството в Атина позволи от 1 юни да отворят заведенията за обществено хранене, както и целогодишните хотели, а от 1 юли - и сезонните места за настаняване. Организираните плажове засега остават затворени.

При какви условия ще бъде отворена границата за туристи, ще стане окончателно ясно след постигане на общо споразумение със страните - членки на ЕС.

Цените в турските хотели няма да се вдигат това лято и след края на пандемията, заяви шефът на Федерацията на хотелите в Турция Сурири Чоробатър, цитиран от РИА Новости. Договорите с туроператорите са сключени още миналата година и няма значение дали тази година хотелите ще са препълнени, или няма туристи - цените остават на съгласуваното ниво.

Черна гора вече задвижва своя туризъм, пише в. “Билд”. От 4 май повечето магазини отново ще работят със задължително носене на защитни маски на закрито, а хотелите и ресторантите ще заработят от 18 май, съобщи черногорското правителство. Властите работят по създаването на концепция за хигиена и капацитет на гостите.

Правителството на Германия пък удължи ограниченията за пътуване за своите граждани до 14 юни. За летните отпуски тепърва ще се взема решение, но няма забрана за пътувания, въпреки че не са препоръчителни.