Ще продължи онлайн обучението и след извънредното положение, като ще се ползва при всяка грипна ваканция. Това каза пред депутатите от образователната комисия в парламента просветният министър Красимир Вълчев.

"Стартирали веднъж нямаме оправдание вече да не провеждаме такова обучение. Ще предложим на депутатите законопроект такова обучение да се случва и по време на грипните ваканции. Трябва да продължим и да го надграждаме", отбеляза още министър Вълчев.

Ще има промени в закона за училищното и предучилищното образование, които се подготвят в момента и още след 2 седмици ще бъдат представени на МС.

До 2027 г. или до 2030 г. трябва над 90% от образованието да е електронно и визуализирано, обясни министър Вълчев като цел на страната ни. "Това не е твърде самонадеяно. До края на това десетилетие основните образователни източници трябва да са електронни", каза той.

3 са сценариите, по които ще започне следващата учебна година - присъствено, частично присъствено или изцяло онлайн. Това зависи изцяло дали епидемията ще се запази в сила или ще отшуми, отбеляза министър Вълчев.