Някои наричат този комплекс от сгради "Марина бей по китайски". Намира се в град Чунцън и е поредното архитектурно чудо в Китай. Raffles City Chongqing е комплекс от 8 сгради, проектиран от студиото на арх. Моше Сафдие, като най-интересната част е т.нар. хоризонтален небостъргач.

Става дума за конструкция с дължина от 300 метра, която лежи върху четири от сградите. Официалното й име е Кристалът и се смята за инженерен подвиг, защото теглото й е 12 000 тона. Сега тя вече е отворена за посетители.

Преживяването започва още на приземното ниво с изложба за историята на изграждането на комплекса. Следва издигане за по-малко от минута до кота 250 метра, където е Кристалът. Изложба за живота на Марс и парк са сред забележителностите, на които посетителите могат да се насладят при навлизането в "хоризонталния" небостъргач. Гледките са удивителни, а емоциите се подсилват и чрез зона с прозрачен под, която внушава усещането буквално за летене над земята. Има и открита наблюдателна площадка, а предстои изграждането на два басейна, барове и ресторанти, които обаче ще са достъпни чрез специално членство.