Склонен съм да предложа Пламен Младеновски за председател на КЕВР. Това каза пред "24 часа" председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. Има обаче две седмици за предложения за членове на комисията, както и за неин председател. 

Депутатът от ГЕРБ заяви, че ще Младеновски е вариант за председател,  грешка ще е, ако се смята, че той е на 100% кандидатура. Николов иска този вариант да бъде обсъден и от колегите му от ГЕРБ, каза още той.

Младеновски е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" на КЕВР, дирекцията, която експертно подготвя докладите и решенията на комисията в тези сфера, както и тези за цените. Евентуално номинираният е на работа в КЕВР от 2013 г. , първоначално като експерт. Той е от малкото специалисти в регулатора, който участва публично в дебати и конференции, посветени на промените в енергетиката. 

Още от момента, в който се правеха промени в Закона за енергетиката, както и при приемането на правилата за избор на нови членове на комисията името му се споменаваше, както евентуална номинация.

Предложения за членове и за председател на КЕВР могат да правят както парламентарни група, така и депутати.