Още една фотоволтаична електроцентрала беше пусната в експлоатация със сътрудничеството на експерти от “Енерго-Про Енергийни услуги”, дъщерна компания на “Енерго-Про Варна”. 615 слънчевите модула бяха монтирани върху покривната конструкция на производствената база на фирма МТМ ООД в Русе. Изградена е система за мониторинг, благодарение на която собственикът на централата ще има достъп до информация за нейното функциониране, производство на енергия и разпределянето ѝ за необходимата консумация на обекта. Пиковата мощност е близо 200 киловат пика, а генерираната електроенергия е за покриване на част от потреблението на фирмата, излишното количество ще бъде пуснато за продажба в мрежата.

Основната дейност на фирма МТМ е производство на цилиндрови втулки за двигатели с вътрешно горене и резервни части за металургията. Със своя над 20-годишен опит МТМ е търсен доставчик от редица фирми в Западна Европа, с най-голям пазар в Германия.

“Поверихме изграждането на фотоволтаична електроцентрала на дългогодишния ни и лоялен партньор “Енерго-Про Енергийни услуги”. Приключихме успешно и в кратки срокове изграждането на съоръжението дори в условията на извънредно положение. Благодарение на изградените соларни панели с най-високо качество ще направим още една крачка към оптимизация на енергийните си разходи, като същевременно ще отговорим на нарастващите изисквания за производствена дейност, осъществявана с използването на възобновяеми ресурси”, казва Тодор Дуковски, управител на фирма МТМ ООД.

“Енерго-Про Енергийни услуги” е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. Компанията предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.