До 18 часа днес, когато беше крайният срок, никоя парламентарна група или депутат не внесе предложение за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. Това съобщиха от енергийната комисия в парламента.

Повторното предлагане на кандидати за поста се наложи след като единственият номиниран при първата процедура - Пламен Младеновски, се отказа.Това предизвика отново промени в правилата за избор на председател и на нови 4 членове, от общо 9 в комисията.

Във вторник или в сряда следващата седмица, в зависимост от това кога ще бъде вотът на недоверие, ще бъдат изслушвани в енергийната комисия 7-те предложени кандидати за четирите места за членове на комисията, каза председателят на комисията по енергетика Валентин Николов. Изборът на председател на регулатора вероятно ще остане за септември, смята той. Дотогава комисията ще продължи да бъде ръководена от досегашния председател Иван Иванов. Мандатът му изтече на 2 април, но по закон той заема длъжността до избора на нов председател.