Във Варна днес пристига вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя ще участва в заседание на Националния съвет по туризъм във Варна. Преди това ще има среща с местните туристически организации.

"Благодарни сме за премахването на изискването за ПСР тест към украинските туристи, които пристигат на Черноморието", обясни пред БНТ Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите - Варна.

Илин Димитров, председател на Варненска туристическа камара, смята, че има диалог и вече бърза реакция при новия министър. Той допълни, че на днешната среща ще бъдат повдигнати въпросите за кадрите в туризма, както и ликвидността и подпомагането на екскурзоводите и аниматорите.

Тази седмица туроператори излязоха на протест пред Министерския съвет. Исканията им бяха за по-голяма ангажираност на властта с проблемите на бранша. Част от представителите на протестиращите бяха поканени от Георгиева в правителствената сграда, за да обсъдят ситуацията. Туроператорите се оплакаха, че пандемията е разрушила бизнеса им.