Чрез дъщерно дружество компанията иска да придобие и биовинарна

Дилърът на “Пежо” за България - “София Франс Ауто”, иска да продава и опели у нас. Дружеството е подало искане в Комисията за защита на конкуренцията да придобие “Опел Аутомотив България”.

“София Франс Ауто” извършва дейности в областта на внос и дистрибуция на автомобили, сервиз, резервни части, търговско представителство, лизингови сделки, вътрешен и международен транспорт и други, гласи съобщението в КЗК. Реалната дейност всъщност е внос и дистрибуция на нови автомобили и скутери “Пежо” и DS, което е марка на “Ситроен”.

Компанията иска да изкупи 100% от дружествените дялове на “Опел Аутомотив България”, чиято дейност до голяма степен се припокрива с изключение на това, че втората фирма внася автомобили “Опел”, както и оригинални резервни части за тях.

Комисията трябва да се произнесе в срок от една седмица относно сделката, чиято цена не е спомената. Според КЗК сливането ще окаже влияние на пазара на нови леки и товарни автомобили, на сервизно обслужване и на продажбата на оригинални резервни части.

В комисията е постъпило и още едно искане за сливане от дъщерното дружество на “София Франс Ауто” - застрахователния брокер “Ес Еф Ей Брокер”. Чрез него дистрибутора на “Пежо” желае да разшири потрфолиото на дейността си и да закупи “Биовинарна Орбелус”. Тя притежава над 200 дка лозя край Петрич и Шумен, където отглежда биологично грозде.

Според КЗК тази сделка няма да окаже влияние върху пазарите в страната.