Цената на златото се понижи при търговията на борсата "Комекс" (Comex), която е подразделение на Нюйоркската стокова борса, с 2,39 на сто до 1899 долара за тройунция днес сутринта, предаде ТАСС.

За последен път стойността на златото бе спаднала под 1900 долара за тройунция на 26 юли, предаде БНР.

Вчера акциите на най-голямата руска златодобивна компания "Полюс" се понижиха при търговията на Московската борса и при закриването бяха поевтинели с 4,86 на сто до 17 890 рубли (близо 240 долара) за една, припомня ТАСС.

Цените на петрола се повишиха днес в азиатската търговията след отчетения по-голям от очаквания спад на запасите на САЩ от черното злато. Това засили надеждите, че търсенето на горива в най-голямата икономика в света може да нарасне въпреки пандемията от новия коронавирус, предаде "Ройтерс".

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поскъпна с 15 цента или с 0,3 на сто до 44,65 долара за барел, след като вчера поевтиня с близо 1 процента.

Американският лек суров петрол повиши котировките си с 9 цента или с 0,2 на сто до 41,70 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. Вчера този сорт изгуби 0,8 на сто от стойността си.

Цените тръгнаха нагоре заради подобрилата се перспектива за търсенето, коментира анализатор на пазара, цитиран от "Ройтерс".

Американският петролен институт обяви снощи, че запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 4 милиона барела през миналата седмица, докато повечето анализатори прогнозираха понижение от 2,9 на сто. Днес по-късно министерството на енергетиката на САЩ ще обяви официалните данни за запасите от петрол.