Продължава с пълна пара изграждането на участъци от АМ "Хемус", след като наскоро министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителството на магистралата на територията на областите Шумен и Търговище.

С постановление на Министерския съвет правителството осигури 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от „Хемус“ в участъка между Буховци и Белокопитово.

Завършването на отсечката по договор е през 2021 г., но екипите работят изключително мобилизирано и в случай че не възникнат допълнителни затруднения, е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото, съобщиха от Министерския съвет.

В средата на юни премиерът инспектира и строителството на АМ „Хемус“ в участъка от Боаза до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, който включва и пътен възел „Дерманци“, където се изграждат два пътни възела, четири моста и два виадукта.

"Искам всички българи да видят как върви строителството на „Хемус“, как се разбиват скалите и как се прави магистралата. Хората, които работят на тази височина са герои, благодаря им!", написа по-късно Борисов във фейсбук.