За първи път в 75 годишната история на ООН най-важното събитие - Генералната Асамблея и съпътстващите ги срещи и дискусии на най-високо ниво ще се проведат виртуално.

“За по-малко от година ние създадохме платформа, която няма аналог в света и за нас е чест, че Организацията на обединените нации ни избра, за да предоставим решение за едно от най-важните и влиятелни глобални събития, и виртуално пространство за дискусия за бъдещето на Планетата и човешкия вид” каза съ-основателят и идеолог на платформата, д-р Пламен Русев. Наред с множеството инициативи и инвестиции в технологични компании по света, д-р Русев е известен със своята филантропия и като основател и изпълнителен председател на Webit, и посланик на добра воля по дигиталните въпроси на България.

Международната медия Forbes вече определи платформата TheVirtual.Show като една от най-иновативните платформи за виртуални събития в света, пише vesti.bg. Факсимиле на thevirtual.show

Факсимиле на thevirtual.show

“Комуникацията и бизнесът все повече ще избират виртуалната среда, тъй като е по-лесно - не изисква толкова много планиране, ресурси за командировки и отсъствие от офиса и дома; много по-щадящо природата - без замърсяване на околната среда в резултат на пътувания и съпътстващия CO2 от транспортните средства; стотици пъти по бързо и ефективно, защото позволява пълното бизнес снаряжение и максимално използване на дигиталните ресурси и ноу-хау на компанията.” споделя очакванията си за в бъдеще д-р Русев.

Именно поради това той създава концепцията на бъдещия победител и логичен избор на ООН, и кани друг изявен технологичен предприемач от България - основателя на най-бързо развиващата се технологична компания в ЦИЕ - Булпрос, Ивайло Славов да създадат новата компания заедно с третия съдружник в компанията - Андрей Пешев.

Днес, само няколко месеца по-късно, TheVirtual.Show е сред световните лидери в новия пазарен сегмент на виртуалните събития, които замениха форумите, изложенията и конферентния бизнес.

Пламен Русев обяснява светкавичния успех на TheVirtual.Show и с факта, че Webit е бил първия клиент и така светът научава много бързо за платформата. По този начин най-голямата световна общност от иноватори Webit се превръща в ракета носител за новия бизнес и хиляди събития, и организации научават за уникалните възможности, които предоставя българския стартъп. “За пореден път изграждането на добро име, доверие и множество партньорства през годините се оказа най-печелившата ни инвестиция!” споделя д-р Русев.

Промяната в начина на правене на бизнес срещи и събития е факт. Наред с това се променят и спецификата на работното място, учебния процес и много други. Българската платформа има за цел да предостави решения за всички тези нови предизвикателства и има технологичния и ресурсен капацитет, за да го направи.