Фирмите, които не го направят, нямало да останат без захранване, но щели да плащат по-висока цена

"Смяната на доставчика на ток е по–лесна дори от това да си поръчаш пица по телефона. Необходимо е само фирмите да изпратят запитване, като прикачат стара своя фактура. След това получават оферта и проектодоговор. Виждат точно колко спестяват от месечната си сметка и ако това ги удовлетворява – подписват договор, а "Гранд Енерджи" поема тежестта на административната процедура. Това заяви Павлин Павлов - експерт от компанията, в предаването "Беновска пита".

Той уточни, че смяната трябва да е до 10-о число, за да влезе в сила от следващия месец. Фирмите, закъснели да изберат доставчик, няма да останат без ток, но цената му няма да бъде конкурентна, посочи Павлов.
Изборът на доставчик на ток може да намали сметката, а това означава увеличаване на конкурентноспособността на всяка фирма, допълни Павлов. И уточни, че цената на "Гранд Енерджи" е една от най – конкурентните на пазара. Нека компаниите направят информиран избор, призова още той.

Шефът на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов похвали активността на търговците на електрическа енергия в разяснителната кампания. Допълни, че винаги може да бъде сменен доставчикът на ток, ако цената започне да не удовлетворява клиента. Голяма част от свободните търговци са по-активни и по-гъвкави от ЕРП-тата, е неговото мнение. Ниолов обясни, че държавата е прекратила некоректната практика на ЕРП-тата, с която са обяснявали на фирмите, че няма нужда да избират нов доставчик на електроенергия.